סלט גריסי פנינה

החומרים לסלט:

250 גר' גריסי פנינה
3 פלפלים בשלושה צבעים
צרור בצל ירוק
100 גר' צנוברים קלויים
50 גר' חמוציות ללא סוכר או זרעי רימון

החומרים לרוטב:

1/3 כוס שמן זית
4 כפות מיץ לימון
8 כפות רוטב סויה
2 כפות אגבה או סילאן תמרים או דבש

אופן ההכנה:

1. להשרות את גריסי הפנינה במים למשך 3 שעות.
2. לבשל את גריסי הפנינה במים עם מלח כ-35 דק'. לסנן ולצנן.
3. לחתוך לריבועים קטנים את הפלפלים ולפרוס את הבצל הירוק לפרוסות קטנות.
4. לערבב את הירקות ביחד עם הגריסים, הצנוברים והחמוציות.
5. לערבב את כל חומרי הרוטב, לשפוך על הסלט ולערבב היטב.
 

 

 

*הסלט טעים גם אחרי 3 ימים. 

 

 

עוגת תפוחים בחושה בצ'יק

החומרים לעוגה:

300 גר' תפוחי עץ מיובשים
כפית קינמון + כף סוכר
200 גר' חמאה מותכת
4 ביצים
1 כוס סוכר חום + 1 כוס סוכר לבן
2 כוסות קמח תופח
1 שקית סוכר וניל
16 חצאי פקאנים

אופן ההכנה:

1. להרתיח בסיר עם מים למשך 5 דק' תפוחים, קינמון וכף סוכר. לסנן 
2. בינתיים לבחוש את כל חומרי העוגה פרט לסוכר וניל ולפקאנים
3. להוסיף לתערובת את התפוחים ולערבב היטב.
4. לשפוך לתבנית 26 משומנת ומקומחת.
5. לבזוק סוכר וניל ולסדר את חצאי הפקאנים לקישוט
6. לאפות ב- 170 מעלות כ- 40-50 דק', עד שקיסם יוצא יבש.
 

 

 


 

 

גלילות חזה עוף בפירות יבשים ברוטב קפה

החומרים לחזות:

10 יח' שניצל עוף דקים (או פרגית)
250 גר' פירות מיובשים שפע פרי.

החומרים לרוטב הקפה:

1 כוס משקה נס קפה חזק וחם
5 כפות קטשןפ
8 כפות ריבת משמש (אפשר גם אחרת)
1/2 כפית מלח
3 כפות שמן
 

אופן ההכנה:

1. משטחים את החזות , ממליחים ומפלפלים
2. מניחים מעט מהפירות בקצה, מגלגלים ומניחים בתבנית חסינת חום בצפיפות.
3. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
4. שופכים את הרוטב על הגלילות ומכסים ברדיד אלומיניום.
5. אופים בתנור חם מאוד למשך חצי שעה ועוד רבע שעה בחום בינוני ללא הרדיד. 

 

 


 

 

פירות בשטרויזל חלבה

החומרים לפירות:

300 גר' תפוחי עץ מיובשים
2 כוסות פירות מיובשים חתוכים: דובדבן , אפרסק, תמר, תאנה, אגס, משמש וכד'
2 כפות סילאן או דבש
1 כפית קינמון טחון
1 כפית מיץ לימון או ליקר פירות
100 גר' אגוזים מסוכרים

החומרים לשטרויזל:

50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות חלבה וניל
1/2 כפית קינמון
1/4 כוס קמח מלא
3 כפות סוכר חום

אופן הכנת הפירות:

1. לבשל בסיר את תפוחי העץ כ- 20 דק'. לסנן, לחתוך ולצנן.
2. להחזיר לסיר, להוסיף את הפירות, הקינמון, הלימון והסילאן. לבשל עד לזיגוג הפירות. 
3. להוריד מהאש , להוסיף אגוזים
4. לשמן תבנית מרובעת ולפזר את תערובת הפירות. ליישר.
 

אופן הכנת השטרויזל: 

1לשים את כל חומרי השטרויזל בקערה ולערבב בכריות האצבעות עד שהחומרים עטופים בחמאה.
2. לפזר את השטרויזל באופן שווה על הפירות.
3. לאפות בתנור שחומם מראש בטמפ' 175 מעלות עד שהבצק יהיה זהוב

 

* להגיש פושר בתוספת גלידת וניל